اخبار اقتصادی فوری

اخبار فوری و لحظه ای اقتصادی ایران و جهان از 60 منبع معتبر داخلی و خارجی

اخبار اقتصادی فوری

اخبار فوری و لحظه ای اقتصادی ایران و جهان از 60 منبع معتبر داخلی و خارجی

۳۰ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است



به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، علی بهره‌مند اظهار کرد: وضعیت تولید انواع شیرینی در شرایط کنونی بسیار مناسب است و همه تولیدکنندگان و عرضه کنندگان در واحدهای صنفی مشغول تولید و تامین نیاز بازار شب عید هستند که از بیستم اسفندماه بازار شیرینی و قنادی‌ها داغ‌تر شده و به اوج خود می‌رسد.وی افزود: هیچ مشکلی برای تولید و عرضه شیرینی مورد نیاز شب عید مردم وجود ندارد و براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت نیز نخواهیم داشت، البته هزینه تولید شیرینی افزایش بسیاری داشته است، چرا که قیمت مواد اولیه مانند تخم مرغ، نارگیل، پودر کاکائو و غیره افزایش قابل توجهی یافته است، اما به همکاران توصیه کرده‌ایم تا بعد از ایام عید قیمت محصولات خود را افزایش دهند.
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۹
اخبار فوری فوری
يكشنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۸ ق.ظ

تورم باز هم تک رقمی شد


 به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، با وجود نوسان قابل توجه قیمت ارز در چند ماه اخیر که در بهمن ماه به اوج خود رسیده و قیمت دلار تا مرز ۵۰۰۰ تومان هم پیش رفت، ظاهرا نوسان ارزی تاثیر چندانی برای بازار کالا و خدمات نداشته و با کاهش تورم هم همراه بوده است.طبق آماری که بانک مرکزی از تغییرات شاخص بهای کالا و خدمات منتشر کرده، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به بهمن‌ماه ۱۳۹۶ نسبت به دوازده ماه منتهی به بهمن‌ماه ۱۳۹۵ معادل ۹.۹ درصد  بوده که بیانگر تورم کل است. این نرخ در مقایسه با دی ماه که ۱۰ درصد گزارش شده بود تا ۰.۱ درصد کاهش داشته و بار دیگر تک رقمی شده است.
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۸
اخبار فوری فوری

به گزارش خبر فوری به نقل از روزنامه خراسان، نحوه انجام معاملات در دستگاه های دولتی موضوعی است که با چالش های فراوانی مواجه است، از صحت برگزاری مناقصه و مزایده بین پیمانکاران متقاضی یک معامله با دستگاه دولتی گرفته تا تلاش برای جلوگیری از بروز رانت یا رابطه بازی و اجرای درست قانون برگزاری مناقصات در آن ها و... یکی از مراکزی که به نوعی ناظر بر روند معاملات در دستگاه های دولتی است، دفتر ذی حسابی و مدیریت امورمالی وزارتخانه هاست که حکم مدیرکل آن ها از سوی خزانه دار کل کشور و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی صادر می شود. مظفر نیک پور یکی از این مدیران است که 44 سال سابقه فعالیت در وزارت اقتصاد دارد و 33 سال به عنوان ذی حساب و مدیرکل امور مالی بوده است. از اسفند سال 94 تاکنون نیز حدود 2سال است که مسئولیت ذی حسابی ومدیریت امور مالی وزارت نفت را برعهده دارد. نظارت و پایش معاملات دولتی در بخش نفت و مسئله فساد اخیر(که به فساد ۱۰۰ میلیاردی معروف بود) یکی از مدیران بخش اکتشاف در صنعت نفت که موضوع آن به نشست خبری وزیر نفت نیز کشیده شد، از موضوعاتی است که با وی در میان گذاشتیم. البته وقتی خبرنگاران از وزیر نفت درباره این فساد مالی پرسیدند، بیژن زنگنه گفت که نباید یک مدیر به مدت خیلی طولانی مثلا 10 سال عهده دار یک سمت باشد و باید از گردش نخبگان و مدیران نیز بهره گرفت تا به نوعی جلوی ایجاد بستر برای این گونه مفاسد نیز گرفته شود. شاید می شد از این سخن وزیر نفت این گونه برداشت کرد که مدیر فاسد مذکور طی مدت طولانی مرتکب چنین مفسده ای شده است، اما مظفر نیک پور معتقد است فساد اخیر در وزارت نفت در ماه آخر دریافت تنخواه توسط مدیر مذکور اتفاق افتاده است. این در حالی است که پیش از این اعلام شده بود فساد به تدریج از سال ۸۸ تاکنون به وقوع پیوسته است.وی البته دربررسی چگونگی بروز این فساد به وجود تنخواه در اختیار این مدیر اشاره می‌کند و با بیان این‌که رقم تنخواه زیاد بوده اما با توجه به هزینه سنگین فعالیت‌ها در بخش اکتشاف شرکت ملی نفت منطقی است ،مدعی است که این تنخواه بر خلاف بسیاری از دستگا ه‌ها که دو نوبت در سال نحوه هزینه کرد آن را بررسی می کنند هر ماه کنترل می شده است .وی اگر چه بر افزایش کنترل ها تاکید دارد اما معتقد است که وقتی یک عامل انسانی می خواهد دست به فساد بزند هیچ چیزی و هیچ قانونی بازدارنده نیست. با این حال توضیحات وی به خوبی مشخص نمی کند که چگونه می توان جلوی فسادهایی از این دست را گرفت.جزئیات بیشتر را با هم می خوانیم:
حتما مستحضر هستید که به تازگی مشخص شده یکی از مدیران زیرمجموعه وزارت نفت بعد از چند سال سابقه مدیریت فساد مالی داشته است، چطور چنین مسئله ای اتفاق می افتد؟
-این فساد ارتباطی به معاملات دولتی در بخش نفت ندارد، طبق مقررات دولتی در همه جا اعم از وزارت نفت و غیر آن مدیران به اقتضای کارشان تنخواهی از بخش مالی برای هزینه های جاری دریافت می کنند و بستگی دارد به این که دستگاه شما چه نوع دستگاهی باشد و چه میزان تنخواه نیاز داشته باشد، این تنخواه از یک حساب بانکی مفتوحه به یک حساب مفتوحه دیگر که زیر نظر خزانه کشور هستند واریز می شود و صاحبان امضای آن عوض می شوند، در این باره نیز پول از یک حساب مدیریت کل مالی وزارت نفت به حساب عامل ذی ربط رفته است، همه دستگاه ها می توانند برای زیرمجموعه شان تنخواه بگیرند، بسته به ظرفیت کارشان عدد متفاوت است، این تنخواه نیز در چرخش است و در پایان سال باید اسناد آن را واریز کنند و دوباره بگیرند که همواره در صورت نظارت نکردن مستقیم بر این موضوع ممکن است مفسده ایجاد شود، در این زمینه اتفاقا نظارت مستقیم وجود داشته است و ماه به ماه تنخواه را کنترل می کردند.
پس این فساد مالی چگونه اتفاق افتاده است؟
-دقیقا در یک ماه آخر اتفاق افتاده است، یعنی در ماه آخر عدد تنخواهی که می گیرد چون مربوط به اداره اکتشاف است، بحث سنگین هیدروگرافی (نقشه های منابع زیرزمینی) در این جا مطرح است و اگر مشاور ذی ربط آن را به جلسه ای دعوت کنید فقط حق شرکت در جلسه حدود 50 هزار دلار است؛ اعداد درشتی در این جا وجود دارد، در نتیجه تنخواهی که در اختیار این آقا بوده نیز باید درشت می بوده است.
وقتی خبرنگاران در نشست اخیر مطبوعاتی وزیر نفت درباره این آقا پرسیدند، ایشان گفتند که نباید یک مدیر سال های متوالی و طولانی در یک سمت باشد، شاید این برداشت از سخنان وزیر وجود داشت که این فرد سال ها دست به چنین فسادی می زده و کسی اطلاع نداشته است؟
-این موضوع هم می تواند باشد، وقتی فردی 10 سال در یک جایی نشسته و خیلی خوب کار کرده و چنین امکانی هم داشته است، می شود گفت که این موضوع موثر است. البته من نقطه نظر مقام اجرایی را با خودم که کارشناسی به موضوع نگاه می کنم هرگز نمی توانم منطبق کنم. چون ایشان مقام اجرایی است.
شما مطمئن اید که این موضوع در ماه آخر اتفاق افتاده است؟
-بله، چون کار من مالی است و می دانم چه خبر است، یک تنخواه داده اند که باید تا پایان سال واریز می شد، در وزارتخانه های دیگر همین تنخواه سالی دو بار کنترل می شود ولی در وزارت نفت به دلیل حساسیت هایی که وجود دارد، هر ماه کنترل می شود. آن جا سیستم کنترل و نظارت خوب است اما این طور هم نیست که شما بتوانید کاملا فساد را جایی که عامل انسانی در آن موثر است و تفکر انسان می‌خواهد حرکت فساد آمیز انجام دهد، کنترل کنید.
رقم آن را می دانید؟
-دقیق نمی دانم. گزارشی را سازمان بازرسی تهیه کرده و یک گزارش را هم عده ای دیگر از دوستان ولی آن چه به نظر می رسد و برخی از دوستان می گویند حدود 100 میلیون دلار بوده است. این عددی است که در آن جا یک عرف کاملا معمولی است، آن‌جا حساب ارزی دارند و باید تعامل داشته باشند، آن اداره ممکن است در طول سال 10 مورد از این 100 میلیون دلارها را هزینه کرده باشد و اسناد آن هم کاملا قانونی باشد ولی این جا فساد انسانی است. وقتی یک عامل انسانی می خواهد دست به فساد بزند هیچ قانونی بازدارنده نیست. البته ما اگر کنترل ها و نظارت ها و مراقبت هایمان را بیشتر کنیم و حتی به فرمایش آقای وزیر انتصاب های کهنه را بازسازی یا نوسازی کنیم ، نوعی بازدارندگی و کنترل را حاکم کرده ایم.
به موضوع مناقصه ها بپردازیم؛ فکر می کنید چقدر مناقصاتی که در زیرمجموعه وزارت نفت برگزار می شود نیازمند پایش باشد؟
-حتما مثل قوانین و مقررات دیگر، آن جا هم نیاز به پایش دارد، تردید نداشته باشید به دلیل این که زمان و گذر زمان در قوانین و مقررات زیاد شده است، گو این که در نوع خودش آن قوانین در زمان ایجاد بسیار مترقی بوده است، بنده به عنوان کسی که دست اندرکار طرح و قانون برگزاری مناقصات و لایحه ای که دولت نوشت، بودم باید بگویم هر دوی این ها {طرح و لایحه} از مقررات نفت استفاده کردند، یعنی نفت برای آن ها یک منبع بوده است، حتی درباره وزارت نیرو هم از مقررات شرکت های زیرمجموعه وزارت نیرو استفاده کردیم و برای بومی سازی ملکه ذهن ما شده بود. قطع به یقین بدانید با شرایط امروز که فروش نفت و معاملات نفتی ما با دنیا مثل 15 سال قبل نیست، حداقل در این زمینه باید پایش کنیم. اما از نظر شفافیت و توانمندی های بالقوه و استفاده از آن ها هنوز مقررات نفت مترقی ترین است چرا که ناگزیر از انجام آن است.
یعنی الان پایش انجام می شود؟
-بله، حتما، چون آن ها شرکت هستند و مجامع عمومی شان نقش قانون گذاری دارند، مجامع در صورت لزوم، ورود می کنند. آن چیزی که مدنظر شماست، یعنی قانون جامع پایش شده ای که بشود در چهار شرکت بزرگ زیر مجموعه وزارتخانه به صورت همزمان اجرایی کرد به دلیل مقتضیات آن ها شدنی نیست ولی می توانند یک قانون پالایش شده مترقی امروزی داشته باشند. بر اساس قانون برگزاری مناقصات که در قانون محاسبات قدیم نیز وجود داشت، شرکت های دولتی می توانند آیین نامه معاملات دولتی خاص خود را هم به تصویب هیئت وزیران برسانند به همین دلیل پایش آن ها بسیار آسان تر است.
آیا شما معتقدید باید قانون جداگانه ای برای پایش معاملات در وزارت نفت ایجاد شود؟
-نه، جداگانه نیست، درعموم معاملات حتما باید حکم واحد داشته باشیم، عموم آن هم شفاف سازی، رقابت پذیری، عدم پوشاندن مسائل و ... است که در نفت و راه و نیرو و همه جا باید انجام شود، اما قطع به یقین تایید می‌کنید که به لحاظ تخصصی بودن بحث هرجایی مقتضیات خاص خودش را دارد بنابراین آیین نامه های آن باید منطبق با مقتضیات خود اجرا شود. این موضوع در قانون برگزاری مناقصات نیز پیش بینی شده است.
کجا باید این کار را انجام دهند؟
-هیدروگرافی نفت و پیدا کردن منابع یکی از کارهای بسیار مهم امکان سنجی است، پیمانکار این موضوع در تمام دنیا پنج ، شش نفر هستند ، یعنی مونوپولیسم (انحصار) قهری بر آن حاکم است، شما در این جا الزاما نمی توانید شفاف سازی کنید، فضا برای حضور دیگران وجود ندارد، این جا مخیر به انتخاب از بین 4تا 6 نفر هستید، خب این مسئله با راه سازی که 600 پیمانکار در کشور دارد کاملا متفاوت است؛ بنابراین آیین نامه اش نیز می تواند متفاوت باشد، آن جا ناگزیر هستید با پنج نفر که همگی خارجی هستند ارتباط داشته باشید و باید مقررات سخت گیرانه محکمی داشته باشید که کلاه سرتان نرود، اقتضائات و استثنائاتی در این حد وجود دارد وگرنه در مواردی حتما باید مشترک باشیم و پایش ما در زمینه شفاف سازی باشد، مهم ترین نکته آن است که هیچ موضوعی در نفت محرمانه نیست که مردم امین فهمیدن آن نباشند. حداقل این را به عنوان یک کارشناس که مدتی است کار نفت را می شناسم باور دارم. هیچ چیزی برای مردم در صنعت نفت جنبه امنیتی ندارد و کاملا می شود دراین زمینه شفاف سازی کرد به طور قطع وقتی درمعرض افکار عمومی قرار دهید، حتما دیالوگ ما و شما را اصلاح می کنند و می گویند که ما هم فلان نظر را داریم و معتقدیم فلان کار بهتر است، اعتقادم آن است که در قانون برگزاری مناقصات ما باید خرد جمعی را به کمک بگیریم، ما باور داریم که مردم دلیل نتیجه گرفتن کار هستند، راهش این است که مردم کار را ببینند و نقد کنند و در نفت نیز حتما همین طور است./151588/249/
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۷
اخبار فوری فوری

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبر فوری، هرگونه مواد طبیعی یا غیرطبیعی که عموماً بخاطر مواد مفیدی که در آن وجود دارد در کشاورزی برای تقویت خاک مزرعه از آن استفاده می‌کنند، کود می گویند. کودها انواع مختلفی دارند: مفیدترین کود برای خاک، کودهای زیستی و شیمیایی است.امروز اما خبری در فضای مجازی پیچید که تعجب همگان را برانگیخت، سهل آبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص برخی واردات عجیب و غریب به کشور واکنش‌های مختلفی را در سطح جامعه در پی داشت.
این مقام مسئول در توضیح این کالاها گفت: سال گذشته ۱۶۰ تن کود انسانی را از ترکیه وارد کردیم.
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۶
اخبار فوری فوری
يكشنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۶ ق.ظ

ادامه حراج سکه بهار آزادی در بانک کارگشایی


به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، رحیمی در مورد عرضه سکه در بانک کارگشایی گفت: با توجه به شرایط بازار و تعادل قیمتی سکه بهار آزادی و طرح پیش فروش سکه با موعدهای شش ماهه و یک‌ساله، در حال حاضر استقبال زیادی از خرید در بانک کارگشایی نمی شود؛ از این رو ممکن است با اطلاع رسانی قبلی، تعداد روزها یا زمان عرضه سکه و حراج را کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً تا زمانی که سکه بهار آزادی متقاضی داشته باشد عرضه سکه از طریق حراج در بانک کارگشایی ادامه خواهد داشت.

به گفته مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی، تاکنون تعداد قریب ۲۰۰ هزار سکه تمام بهار آزادی و بیش از ۱۵۰ هزار سکه نیم بهار آزادی از طریق حراج در بانک کارگشایی به متقاضیان عرضه شده است./151599/102/
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۶
اخبار فوری فوری
يكشنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۵ ق.ظ

مافیای اقتصادی در افزایش قیمت تخم مرغ


به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا،  یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ردپای مافیای اقتصادی در افزایش قیمت کالاها به خصوص تخم مرغ دیده می شود، گفت که این مافیای اقتصادی برای کسب منفعت بیشتر اقدام به واردات اقلام مختلف می کند که متاسفانه دولتمردان به این موضوع توجهی ندارند.حسن حسینی شاهرودی ، نبود مدیریت درست و به دنبال آن عدم نظارت کافی را باعث افزایش قیمت کالاها دانست و گفت: کشور ما به نظام جامع تولید و مصرف یعنی همان چیزی که تمامی کشورهای پیشرفته از آن استفاده می کنند، نیازمند است. ما هنوز نتوانسته‌ایم میزان تولیدات داخلی و مصرفمان را در عرصه محصولات کشاورزی، دامی و سایر تولیدات صنعتی رصد کنیم تا براساس آن نیازهای مردم را مرتفع نماییم.
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۵
اخبار فوری فوری

به گزارش خبر فوری به نقل از رویترز، در حالی که این روزها فدرال رزرو شاهد مدیریت اصلی خویش است، مقامات بانک مرکزی آمریکا در حال بحث بر سر این قضیه هستند که چگونه باید خود را برای بحران اقتصادی بعدی آماده کنند. آیا آنها باید رویکردشان برای دستیابی به نرخ تورم هدف گذاری شده را کنار بگذارند؟ و اینکه آنها تا چه حد می توانند نرخ بهره را افزایش دهند و در عین حال اقتصاد را همچنان در مسیر رو به رشد خود حفظ کنند.همه این سوالات در شرایطی مطرح می شود که اصلاحات مالیاتی دولت ترامپ و افزایش هزینه های دولت قرار است دولت فدرال آمرکا را با کسری بودجه قابل توجهی مواجه سازد و در هنگام بروز بحران بعدی، فضای چندانی برای ارائه یک بسته نجات اقتصادی نخواهد بود.
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۴
اخبار فوری فوری
يكشنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۳ ق.ظ

تامین اجتماعی مدیریت رایتل را پیمانی کرد + سند


به گزارش خبر فوری به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛ شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای کشور فراخوانی را برای واگذاری مدیریت اجرایی اپراتور تلفن همراه در قالب پیمان مدیریت منتشر کرده است.

این شرکت گفته در چارچوب رعایت قوانین و مقررات حاکم و در جهت اصلاح ساختارهای شرکت رایتل به عنوان اپراتور سوم همراه، توانمندسازی این بنگاه اقتصادی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای این اپراتور، اداره اجرایی این اپراتور را در قالب قرارداد پیمان مدیریت به مدت سه سال به اشخاص واجد صلاحیت به شرح بندهای زیر واگذار کند:

1.اشخاص حقیقی یا حقوقی پیشنهاد دهنده می بایست دارای توان مالی مناسب و تابعیت ایرانی باشند.

2. اشخاص حقیقی می بایست دارای تجربه مدیریت عاملی اپراتورهای سراسری موبایل به مدت حداقل سه سال باشند.

3. اشخاص حقوقی ( به غیر از اپراتورهای صاحب پروانه از رگولاتوری) می بایست یکی از اعضای هیئت مدیره آن شرکت دارای تجربه مدیریت عاملی اپراتورهای سراسری موبایل به مدت حداقل سه سال باشد.

همچنین گفته شده اشخاص واجد صلاحیت می بایست ظرف حداکثر یک هفته کاری، اسناد و مدارکی که موید این مراتب باشد و پیشنهادات فنی (پاکت شامل تعهدات در حوزه های رشد تعداد مشترک، افزایش درآمد و رشد سود عملیاتی) و مالی (پاکت ب حق الزحمه متغیر براساس شاخصهای رشد تعداد مشترک، افزایش درآمد و رشد سود عملیاتی و حق الزحمه ثابت) خود را به آدرس تهران خیابان گاندی کوچه سوم پلاک 11 تحویل و رسید أخذ کنند.

همچنین در صورت انجام تعهد و رضایت کارفرمااز پیمانکار، قرارداد تا پنج سال با رضایت طرفین قابل تمدید است و در صورت عدم انجام تعهدات کارفرما پس از گذشت یک سال می تواند قرارداد را فسخ کند.

انتهای پیام/
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۳
اخبار فوری فوری

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بررسی تعداد معاملات در ماههای دی و بهمن سال جاری نشان میدهد در این مدت تعداد واحدهای مسکونی معامله شده از 19004 واحد به 18392 واحد کاهش یافته است. به این ترتیب در بهمن ماه نسبت به دی ماه امسال تعداد معاملات با کاهش 3.2 درصدی مواجه شده است.در عین حال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در بهمن ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل 17.7 درصد افزایش داشته است.
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۳
اخبار فوری فوری

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مصاحبه با رادیو با اشاره به پروسه هزینه بر از تولید تا مصرف، گفت: اگر محصولی را در مزرعه حدود 400 تومان به فروش برسانند، در بازار ده برابر قیمت آن حدود چهار هزار تومان به فروش می رسانند و این مسئله ای نیست که امروز اتفاق افتاده باشد.

سید راضی نوری افزود: در اساسنامه تعاونی روستایی همه مسائل زنجیره تولید تا مصرف دیده شده است و باید در این راستا عرضه و تقاضا را در بازار تنظیم کنیم تا قیمت ها در فرآیند تولید تا مصرف افزایش چشمگیری نداشته باشد.

وی تصریح کرد: قبلا اشکال بر این بود که بخش کشاورزی در دو حوزه وزارت صنعت و وزارت جهاد پیگیری می شد اما در مجلس نهم، تمام بخش های کشاورزی به زیر مجموعه جهاد کشاورزی منتقل شدند تا همه بخش ها در یک وزارت خانه متمرکز شود.

نوری درباره ریشه های افزایش ده برابری قیمت ها بیان کرد: زیاد بودن واسطه ها و وجود مافیا در حوزه محصولات کشاورزی دلیل اصلی افزایش قیمت ها است.محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور هم با اشاره به فاصله بسیار زیاد قیمت از تولید تا مصرف گفت: این فاصله قیمتی یک معضل بزرگ است که باعث می شود تولید کننده به سهم و حق خودش نرسد.

وی خاطرنشان کرد: در اصل شکاف قیمتی بالا بین دریافتی کشاورزی و پرداختی مصرف کننده، یک مشکل جدید و امروزی نیست. این معضل قدیمی است و در تمام دولت ها وجود داشته است. البته دولت ها تلاش های زیادی کردند این مشکل را برطرف کنند و یک ثبات قیمت مناسب هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده ایجاد کنند اما متاسفانه هنوز موفق نشده اند کاری کنند و این آسیب بر جامعه خصوصا بخش کشاورزی وجود دارد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور ابراز داشت: تنها کاری که دولت توانسته است در این حوزه انجام دهد این بوده که در زمان خرید از تولید کننده، پایین ترین قیمت را در نظر می گیرد تا فقط هزینه های تولید و حداقل سود به کشاورز پرداخت شود.

وی افزود: بخش مهمی که دولت مورد توجه قرار نمی دهد، بخش توزیع و فروش محصولات است که با توجه به عدم نظارت، چندین برابر قیمت تولید باید به دست مصرف کننده برسد. به عنوان مثال، سیب درختی که امروز در تهران حدود شش هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد، زیر هزار تومان از کشاورز یا تولید کننده خریداری می شود.
 
ادامه خبر
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۱۲
اخبار فوری فوری