11 ویژگی اقتصاد غیرمقاومتی
رهبر معظم انقلاب، امسال را نیز همچون سال گذشته، به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، البته با تاکید بر تولید و اشتغال نامگذاری کردند.
درباره اقتصاد مقاومتی در سال های اخیر، به ویژه پس از ابلاغ سیاست های کلی مربوطه، زیاد گفته و نوشته شده است. با این حال، شاید بد نباشد این نکته را مرور کنیم که اگر اقتصاد مقاومتی با همه ویژگی های مثبتی که دارد، هنوز در عرصه اقدام و عمل با چالش روبروست، به جای نگاه ایجابی، با نگاه سلبی ببینیم معایب اقتصاد غیرمقاومتی چیست که با رفع آن، اقتصاد کشور را مقاوم سازی کنیم.
اقتصاد همراه با فساد: اقتصاد غیرمقاومتی، یک اقتصاد فاسد است. اقتصادی که در آن، رانت خواری، ویژه خواری و نفوذ گروه های مافیایی رواج داشته و بنابراین فعالان اقتصادی باید به جای توجه به قوانین و دستورالعمل ها، بیشتر به منافع گروه های نفوذ بیندیشند.
اقتصاد وابسته: اقتصاد غیرمقاومتی، اقتصادی است که وابسته به بازارهای بیرونی است. این اقتصاد، به جای اتکا به توان داخلی، چشم به سرمایه های خارجی دوخته و تحولات بازار در عرصه بین المللی، این اقتصاد را دچار تلاطم های شدید می کند.
اقتصاد نفتی: اقتصاد غیرمقاومتی، سرمایه های زیرزمینی مانند نفت را به شکل خام می فروشد و با آن، خرج کارکنان دستگاه های عریض و طویل دولت را می دهد. اقتصاد غیرمقاومتی، کشور را به سرنوشت خانواده هایی دچار می کند که با هدف سیر کردن شکم شان، فرش زیر پای خود را می فروشند.