يكشنبه, ۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۱:۳۲ ب.ظ
بازار داغ غذای نذری محرم / هر پرس غذای نذری چقدر برای بانی هیات هزینه دارد؟
کمتر کسی است که دهه محرم را بدون خوردن نذری به
پایان ببرد؛ نذری ها این روزها در هر کوچه و خیابان و در هر هیات خلوت و
شلوغی یافت می شوند و در بسیاری اوقات حتی رهگذران نیز از آنچه در هیات ها
پخته می شود ، سهمی با خود به خانه می برند.
به گزارش خبر فوری به نقل از خبرآنلاین، هر چند معروف ترین نذری محرم، در سال های طولانی خورش قیمه بوده اما در سال های اخیر پای غذاهای تازه ای نیز به سفره عزاداران حسینی باز شده است. عدس پلو، خورش قرمه سبزی، کباب کوبیده و جوجه کباب و ته چین گوشت و زرشک پلو با مرغ و چلوکباب برگ، از جمله غذاهایی است که در سال های اخیر در بسیاری از هیات ها باز شده است. در سال های قدیم اما پلو غذای گرانبهایی بوده است که تنها در هیات های بزرگی که وسع مالی بالایی داشته اند، میان عزاداران توزیع می شد.
قدیم ترها عمدهترین پلویی که میان عزاداران توزیع می شد، عدس پلو بود و غالبا آبگوشت در بسیاری از هیات ها به عنوان غذا به حاضران داده می شد. آبگوشت و گوشت کوبیده آن با گوشت قربانی هایی تهیه می شد که نذرکنندگان به هیات ها می دادند و هنوز در خاطر خیلی ها هست که ناهار روز تاسوعا غالبا غذای سنتی "جغور بغور "بوده که از پیاز و جگر سفید و جگر سیاه و سیب زمینی تهیه می شد.
ادامه
۹۶/۰۷/۰۹